En hälsning från Ulla

Medan husse och matte är oooootroligt oroade över den ihållande kylan, bristen på roliga saker att picka på samt att vi tydligen äter för lite passar jag på att dega intill husgrunden - den enda platsen där det inte är tjäle i marken. här kan jag fortfarande sandbada - och ni ser ju hur fin jag blir!?


Skööööönt...
(mattes kommentar: Tack för hjälpen med att gräva upp hela rabatten, mina vårlökar och alla perenners rötter... Vilka mesar jag och J är som inte ens försöker få bort dem från rabatterna längre.)

En puss till alla pappor!


Pappa Bosse hjälper till med tapetseringen. Ett pilljobb när det gäller att få till passformen runt stockarna i taket. Tack för hjälpen!


Så här fin blev fondväggen!


Pappa Roland bjuder på glaskonst till vår mosaikvägg. Jag har fotat som ett riktigt pucko så skärpan är klen, men ni ser ju ändå hur fint det blir. Stort tack för bidraget och den fantastiska idén!


Så här ser köket ut idag! Lite lister fattas, fogen till kaklet saknas och köksön har lite kvar att önska men det tar sig. Vi är just nu så himla glada att vi klarade kaklet själva!

Vi har ett kök!

När det hände så fattade vi det inte riktigt själva - men plötsligt så hade vi ett kök.
Nej, det finns förstås ingen el ännu, men alla skåp är på plats, alla luckor (utom den på diskmaskinen) är där de ska och på onsdag får vi ström i allt som man vill ha ström i. Ofattbart, men najs.




Den färgade och oljade bänkskivan finns på plats. På diskbänken ser ni kaklet som vi valt - men de ljusa bitarna ska bort.


Vi har vatten!


Medan Jonatan och Anders höll på i köket så tapetserade jag delar av hallen. Roligt och inte alls så svårt som jag trodde...

Några skåp är på plats


Nu är ungefär halva köket på plats. Snett och vint är huset- det märker vi när vi börjat sätta upp de hysteriskt raka köksskåpen.. men det går ändå okej.
Imorgon kommer elektrikern och till helgen kommer vår favorit rörmokaren. då ni!


Jonatan diskuterar avlopp och hur man gör med diskmaskinen i vår första möbel i köket. kökssoffan har fått flytta hem igen!

Idag ska första köksskåpet upp!

Här kommer en lägesrapport från renoveringen. Lite smått och gott för den nyfikne.


Här är alla köksskåpen... Är det någon som kan begripa hur vi ska få tillbaka vårt vardagsrum...?


Dörrarna in till vardagsrummet - målade och klara!


Tre av fyra väggar är målade och klara. Väggen ni ser till höger målar vi inte mer, eftersom köksskåpen ska upp där.


Mer från köket. Snart, snart får den bedrövliga byggdammsugaren flytta ned i källaren. (Kajsa - jag tror vi lyckats med konststycket att knäcka det lilla livet. Presenten var iaf precis vad vi behövde)


Nya ytterdörren och ett nytt, färdigt golv.


Där skostället står ska vi bygga någonslags permanent skoställsgrunka. Alltså om 200 år när vi är klara med köket...


Slutligen. Vilket kakel ska vi välja!? I köket ligger massor av prover som vi nu ska titta på i dagsljus, kvällsljus, lampljus osv osv. Någon av de grå 5x5 cm stora bitarna ska vi iaf ha.

Snö är inte min grej


jag är helt medveten om att min hyresvärd har talat om för er att vi hönor nte gillar snö - men jag vill ändå poängtera att jag inte gillar snö.
Nu är snödjupet i Dalarna så bedrövligt tilltaget att jag och Agda får simma fram, eller hur man ska beskriva det.
Hyresvärden skottar visserligen någon liten gång i trädgården åt oss men egentligen vill jag helst stanna kvar i buren.
Det enda stället som passar mig bättre än buren det är väl i så fall det lilla lilla utrymme som finns mellan husväggen på framsidan och snöhelvetet säg 30 centimeter från husfasaden. Detta lilla utrymme är nämligen snöfritt och de perenner som växer där smakar faktsikt fortfarande helt okej.
Tydligen har jag och Agda grävt och krafsat så mycket i rabatten att man kan börja skymta de vårlökar som grävdes ner där i september.
Hihi
/Ulla

RSS 2.0