Då var vi igång igen då!

Nu renoverar vi igen! Lilla hallen (den mellan sovrummet och riktiga hallen) samt det stora rummet på övervåningen är på gång.
Det snorkalla vädret har ju varit till vår fördel när det gäller lust att vara inomhus och mindre lust att åka skidor - så det går riktigt bra!


Det började med att vi kollade hur illa en gammal vattenläcka på övervåningen såg ut innanför masoniten... Där under hittade vi en fantastisk tapet som måste vara från någonstans kring 1930 och även en bröstpanel i marmorerat grönt. Vattenskadan syns också tydligt längst ned i bilden (vattenskadan var dock ingen fara).


Vi gillade tapeten och panelen så mycket att vi började leta efter mer hela partier på andra ställen i rummet. Av bara farten råkade vi då också ta fram murstocken på övervåningen.
Murstocken behåller vi nog framme, precis som i klädkammaren och låter en murare putsa upp den.


Hallen nere och rummet uppe hänger ju ihop, så när vi väl börjat på ett ställe började vi lite på fler ställen... Här tar jag bort pappspik för att få väggen ren. Längre ner ser ni att vi målat den och att vi behåller brädorna framme.


Darth Vader? Renovering är liksom lite krångligare när Knyttet är med - även om Knyttet fortfarande bor i magen. Att andas färg eller spackel är inte bra...


Lite tapet nedtagen. Snart ska gips upp igen och murstocken fixas till - samt golvet med fina, äckliga heltäckningsmattan slipas.


Överallt hittar vi tapeter vi gillar. Förutom då tapeterna som sitter ytterst... Synd...


Den här väggen ska nog också målas som den är. Och sedan använder vi den som en grund för att göra ett tapetkollage. Väggen till höger är den fuktskadade som Jonatan har fixat och som nu är jämn och fin igen.


Här väntar ett projekt... Mattan är inte så himla mycket jobb tror vi - den är limmad i papp som ligger ovanpå trägolvet - tack och lov. Men när vattenelementen togs bort i huset på 60-talet valde man att såga upp golvet lite och sedan inte laga det hela. Brädorna svajar rejält när man går på dem...


Hallen nere. Här är delar av brädväggen målad, vit och fin.

RSS 2.0